BURG TRAY-ONTNESTERS
DEKSELEN
AFVULLEN
VERSPANING
FORMAATDEEL-WISSELSYSTEEM
PRINTBANEN
INDUSTRI╦LE AUTOMATISERING
TRANSPORTEREN
OVERIG
PICK AND PLACE SYSTEMEN

FILMPJE BURGMETAAL VERPAKKINGSLIJN

https://youtu.be/D2E6t_q8zHE

AFVULMACHINE / DRYFILLER

WEER 2 STUKS DRAAITAFELS / BUFFERTAFELS GELEVERD AAN EEN GEWAARDEERDE KLANT.

COMPACTE AFVULLIJN MET ONTNESTER, DEKSELAAR EN DRAAITAFEL


Burgmetaal afvullijn naar klantspecifieke wensen.  Ontnesten, afvullen, dekselen en bufferen op draaitafel
Vraag naar onze mogelijkheden: sales@burgmetaal.nl

BURGMETAAL 6-VOUDIGE ONTNESTER

Met dank aan onze gewaardeerde klant deze mooie opdracht uitgevoerd: Burgmetaal  6-voudige ontnester.
Een mooi resultaat in hechte samenwerking met de klant : "Engineering your ideas" 

BURGMETAAL DRAAITAFEL

Gereed voor aflevering: Burgmetaal RVS draaitafel 1500mm met frequentieregelaar gemonteerd in een RVS ( hygienic design) besturingkast.

d


VIERVOUDIGE BURGMETAAL ONTNESTER

Burgmetaal levert viervoudige ontnester op trolleyframe . De capaciteit van deze ontnester is ruim 200 tray's/minuut. Deze machine is ontworpen met oog voor eenvoud en betrouwbaarheid. Door de montage van de ontnest-unit en besturing op een trolleyframe kan deze machine stand alone werken en is deze eenvoudig te verplaatsen en te postioneren d.m.v. de mechanische snelkoppeling aan het transportsysteem. 


EMMER-ONTNESTER *NIEUW*

Burgmetaal ontwerpt en levert  nieuw type ontnester voor (kleinfruit)  AGF-emmers.  Leverbaar van enkelvoudig tot meervoudige uitvoeringen.  
https://www.youtube.com/watch?v=JD0qPYykzdQ


TRAYONTNESTER

Burgmetaal installeert nieuwste trayontnetser bij klant.  De ontnester verwerkt 2 verschillende soorten trays en is een bestaande productielijn geïntegreerd. 
Voor dit type schaal is gekozen voor het ontnesten met een vacuumsysteem en heeft een capciteit van ca 20-30 cycli per minuut. https://www.youtube.com/watch?v=5l0TNDSSVME

RVS INPAKTAFEL

Burgmetaal levert in samenwerking met de klant 2 inpaktafels voor in de visverwerking. 

BURGMETAAL PRESENTEERT NIEUWE VACUUM ONTNESTER

Burgmetaal presenteert nieuwe vacuum ontnester op Empack 2019

BURGMETAAL OP EMPACK 2019

C.N.D. BVBA MET BURGMETAAL ONTNESTERS OP CFIA RENNES 12-14 MAART


C.N.D.-Turbo systems  HALL 8 STAND D37

TEAMBUILDING BURGMETAAL

Zaterdag 23-06 op een ontspannen manier de teamgeest nog verder versterkt met ons geweldige team.
Een top dag met een top team !

BURGMETAAL PLAATST NIEUWE ONTNESTER BIJ JULES DESTROOPER

Burgmetaal heeft een nieuwe bufferontnester geplaatst bij de bekende koekjesfabriek Jules Destrooper in het Belgische Ieper. Deze bufferontnester is geleverd met drie verschillende cassettes om zo de verschillende trays te kunnen ontnesten voor de overheerlijke koekjes. De verschiilende cassettes kunnen gemakkelijk door 1 persoon verwisseld worden, dit zodat de omsteltijd minimaal blijft en het productieproces snel weer kan worden hervat. 

Het hele BurgMetaal team wenst Jules Destrooper een bedrijfszekere productie met de nieuwe ontnester. 


NIEUWE PRODUCTIELIJN ADRIAENSSENS

Burgmetaal heeft begin november een lijn geplaatst bij Jo Adriaenssens, ambachtelijke desserts. Dit familiebedrijf is gevestigd in het Belgische Merksplas en heeft zich gespecialiseerd in het produceren van heerlijke verse rijstpap, chocomousse, tiramisu en diplomat.
Dankzij de ontnester en transportband van Burgmetaal kan de familie Adriaenssens nu automatisch ontnesten, vullen en transporteren. Burgmetaal heeft een bedrijfszekere oplossing geleverd, waarbij rekening werd ge...houden met de wensen van de klant.

Voor meer informatie over deze verse rijstpap, die verkrijgbaar is in Belgie en Nederland, kunt u contact opnemen met:
Jo Adriaenssens
0032 494919106

Namens het team van Burgmetaal wensen wij de familie Adriaenssens veel succes toe met de nieuwe lijn!


BURGMETAAL SCHAFT NIEUWE INTEGREX I-400S MULTI-TASKING MACHINE AAN

Burgmetaal heeft een nieuwe draaibank aangeschaft ter uitbreiding van de verspanende afdeling.
Het gaat om een INTEGREX i-400S Multi-Tasking machine, de machine zal medio oktober geinstalleerd worden in onze vestiging te Waterlandkerkje.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over deze positieve aanvulling van ons machinepark:
https://youtu.be/2SERyoJBKVM

NIEUWE ONTNESTERS VOOR CULINOR FOOD GROUP

Burgmetaal heeft twee nieuwe ontnesters geplaatst bij Culinor Food Group in Olen, voorheen Vaco / Bakkavor. Het gaat om twee enkelvoudige ontnesters die boven twee bestaande lijnen zijn geplaatst. De ontnesters zijn onderling uitwisselbaar en geschikt voor het ontnesten van aluminium trays en PP trays.
 
De ontnest-units zijn door 1 persoon eenvoudig te wisselen, zodat de omsteltijd per lijn minimaal is. Binnen een halve minuut staat er een nieuwe ontnester boven de band en kan er productie gedraaid worden met een nieuw formaat tray. Bovendien is er een verrijdbare opslagunit geleverd voor het veilig opslaan, transporteren en reinigen van de ontnesters.LUTOSA (MCCAIN) INVESTEERT IN 20 LIFTSYSTEMEN VAN BURGMETAAL

"Met nieuwe liftsystemen zijn zowel medewerker als vormschouders veilig"

Bron: www.agf.nl /  Gertrude Snoei

Tholen - Burgmetaal heeft sinds vorig jaar in totaal twintig nieuwe liftsystemen geïnstalleerd bij Lutosa, onderdeel van McCain. Dit zowel voor de locatie in Leuze en Hainaut als Sint-Eloois Vijve. "De eerste systemen zijn net iets meer dan een jaar geleden geplaatst. De medewerkers hadden even een overgangsperiode nodig om te wennen. Onze mensen kregen de indruk dat het hen iets meer tijd zou gaan kosten om die toestellen te gebruiken in vergelijking met hoe het vroeger ging, met de hand", vertelt Lorenzo Debels van Lutosa. "Nu verloopt alles vlot en zijn ze eraan gewend."Tilhulpen
De liftsystemen zijn tilhulpen voor verticale verpakkingsmachines. "Verticale verpakkingsmachines zijn machines die producten in zakken verpakken. Het product komt langs boven door een trechter en onderaan de trechter valt het in de zak. Rondom de trechter/vormschouder wordt de folie tot een zak gevormd. Elke formaat zak heeft zijn eigen vormschouder. Deze moeten dus wel eens gewisseld worden. Deze trechters wegen vaak tussen de 25 en 50 kilo en dat mag ARBO-technisch gezien niet door mensen getild worden. De formaatsets hangen vaak ook hoog in de machine, boven een transportband en zijn dus moeilijk eruit te tillen. Ook zijn de trechters erg kostbaar, het komt vaak voor dat ze beschadigen omdat er iemand mee valt", legt Jan Molenaar van Burgmetaal uit. "Met dit systeem kunnen eenvoudig formaatdelen van verticale vorm vul- en sluitmachines gewisseld worden. Deze formaat sets zijn vaak zwaar en moeilijk te hanteren. Burgmetaal heeft een liftsysteem ontwikkeld waarmee de formaatdelen eenvoudig en zonder lichamelijke inspanning te wisselen zijn. We tillen dus het formaat uit de machine en plaatsen dat op een verrijdbare trolley. Daarna kan het nieuwe formaat van dezelfde trolley genomen worden en in de machine gehangen worden."

Vroeger met de hand
Lorenzo vervolgt: "Vroeger tilde men de vormschouder zelf en plaatste deze op de machine. We hebben deze investering gedaan om twee belangrijke redenen. Allereerst uit ergonomische overwegingen. Mensen hoeven die zware vormschouders van soms toch wel 35 kilo nu niet meer telkens te dragen. Daarnaast kosten die vormschouders een paar duizend euro per stuk. Als ze vallen zijn ze meestal kapot. We willen dus ook het materiaal beschermen. Met deze nieuwe systemen zijn zowel de medewerkers als vormschouders veilig."Vormschouders
Op de verpakkingsafdeling moeten de frieten van Lutosa op een bepaald moment in een zak terechtkomen. "Om die zak te vormen en een rol folie te beginnen, heb je een verpakkingsmachine met een vormschouder nodig. Omdat we veel verschillende producten maken, moeten die vormschouders regelmatig gewisseld worden", legt hij uit. "Naast de vormschouder zijn er ook nog karretjes of trolleys die erbij horen, waarmee ze worden vervoerd. Er kunnen er twee op, waarbij de oude neergezet wordt en de nieuwe wordt gemonteerd. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in een aantal magazijnen om die vormschouders in op te slaan."

Veiligheid voorop
De volledige investering kostte om en nabij de 100.000 euro. "Bij McCain staat veiligheid hoog in het vaandel en het bedrijf wil daar ook in blijven investeren. Als je dit door personen laat doen is het risico te groot dat mensen zich bezeren of struikelen. We zijn nu echt een grote stap vooruit nu we deze situaties kunnen vermijden."

Tevreden
De keuze voor Burgmetaal was volgens Lorenzo snel gemaakt. "Wij weten dat ze ook andere aardappel- en groentenverwerkende bedrijven als klant hebben en dat ze daar goed werk leveren. Ze zijn toch specialisten op dat vlak. Een systeem om zaken te tillen is bij meerdere organisaties te koop, maar de uitdaging ligt erin om het zo aan te leveren met de juiste vrijheidsgraden (bewegingsmogelijkheden) en een speciale vork om die vormschouder uit de machine te halen. Ieder fabricaat van een machine is anders. Toch maakt het niet uit welk merk verpakkingsmachine het is: ze kunnen allemaal met de manipulator van Burgmetaal worden bediend. Het mooie is dat deze zo geconstrueerd zijn dat ze grote en kleine vormschouders aan te kunnen. De mensen van Burg Metaal hebben alles ter plaatse opgemeten, we hebben samen de tekeningen gevalideerd en de liftsystemen geïnstalleerd. Achteraf is er ook praktisch niet gewijzigd, dus we zijn zeer tevreden."

Voor meer informatie:
Jan Molenaar
Burgmetaal
Klein Brabant 40
4508 NG Waterlandkerkje
Telefoon: +31 (0) 117 745011
Mobiel: +31 (0) 6 12 66 11 02
E-mail: jan@burgmetaal.nl
Website: www.burgmetaal.nl

CONVENI LIESSEL START MET NIEUWE PRODUCTIELIJN BURGMETAAL

Conveni, producent uit het Noord-Brabantse Liessel, is sinds een aantal weken productie aan het draaien met een compleet nieuwe lijn voor het afvullen van maaltijden. Conveni is bekend als producent van bami- en nasisnacks, verse pizza’s, verse sauzen en maaltijden. Voor het produceren van maaltijden heeft Conveni in 2015 een nieuwe lijn aangekocht bij Burgmetaal.

De schalen worden op de band geplaatst door een Burg-ontnester die voorzien is van een automatisch beladingssysteem voor het genereren van een langere buffertijd. Vervolgens worden de schalen door een kettingtransporteur met meenemers getransporteerd tot onder het vulstation, waarna de gevulde schalen door een traysealer worden geseald. Deze traysealer is door Conveni aangekocht bij Het Packhuys uit Bergen op Zoom. Burgmetaal heeft niet alleen de ontnester met bufferband, maar ook de hoofdbesturing van deze lijn in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd.

Redenen voor Conveni om voor Burgmetaal te kiezen waren de korte levertijd, de bedrijfszekerheid van de machine en de eenvoud van de Burg-ontnesters. Door het minimaal aantal bewegende delen is de ontnester zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk in gebruik.

Wij willen Conveni bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen jullie veel succes toe met deze nieuwe lijn.


BURGMETAAL OP FACHPACK N▄RNBERG 2015

Fackpack 29 september t/m 1 oktober vindt u Burgmetaal op de Fachpack in Nürnberg. Op deze beurs laten wij u onze nieuwste innovaties zien op het gebied van ontnesten van trays, zoals bijvoorbeeld onze nieuwste trayontnester met bufferband die tevens voorzien is van een uitvoerband. U kunt ons vinden in Hall 3 standnummer 3-549.

Voor gratis toegangskaarten kunt u contact opnemen door een email te sturen naar: jan@burgmetaal.nlSPECTACULAIRE PRESENTATIE ANTIROLL

Spectaculaire presentatie AntiRoll roldempingsysteem
 
Luid applaus, vuurwerk en confetti begeleidden de officiële onthulling van het eerste AntiRoll stabilisatiesysteem vrijdag 12 september j.l. bij BurgEquipment in Oostburg, de productiepartner van AntiRoll.
 

 
Na intensieve engineering- en testfasen in samenwerking met onder meer  MARIN, TU Delft, TU Eindhoven, TNO, Brabant Engineering en Bosch Rexroth, is begin 2014 bij BrugEquimpent en zusterbedrijf BurgMetaal de productie gestart van het AntiRoll roldempingsysteem. Het eerste AntiRoll-systeem  liep begin september van de band en zal nu, na de feestelijk kennismaking met de markt, worden geïnstalleerd in de 37 meter Wim van der Valk Trawler ‘Vagabundus’. 
 
‘Wij zijn trots dat wij zo’n mooi en geavanceerd volledig Nederlands product voor de maritieme industrie mogen produceren. Het is een plezier om met de mensen achter AntiRoll, Arnold van Aken en Patrick Noor, te werken. Hun kennis en ervaring op het gebied van stabilisatoren is zeer groot. Dat geeft ons, maar ook de klant, veel vertrouwen. De reacties van de gasten na de presentatie waren overweldigd en veelbelovend.’ Aldus Piet van Burg, aandeelhouder AntiRoll en eigenaar BurgEquipment en BurgMetaal. 
 
AntiRoll, is een gepatenteerd roldempingsysteem speciaal ontwikkeld voor superjachten. Dankzij de unieke dubbelassige vinnen welke roteren tijdens het varen en een klappende beweging maken als het jacht stilligt, stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt zonder concessie te doen aan de prestatie in één van beide omstandigheden.De gebogen high aspect vinnen hebben tijdens het varen 50 tot 75% minder weerstand door het water dan traditionele vinnen hetgeen een positief effect heeft op de snelheid en het brandstofverbruik. Daarnaast heeft de klappende beweging van de vinnen een veel groter liftend effect dan vinnen die alleen roteren als het schip stilligt. Bovendien kunnen de vinnen tegen de romp, dan wel deels verzonken in de romp, worden weggedraaid met als gevolg dat het systeem ook geschikt is voor zeiljachten. AntiRoll maakt gebruik van een slimme hybride aandrijving waardoor het systeem  relatief weinig vermogen vraagt.
 
Voor meer informatie: www.antiroll.com
Voor meer foto's: http://www.dmsholland.com/presentatieantiroll

BURGMETAAL SCHAFT NIEUWE 5-ASSIGE FREESMACHINE AAN

NIEUWE ONTNESTERS IGLO

Burgmetaal heeft twee nieuwe ontnesters geplaatst in 1 van de fabrieken van Iglo, een van de grootste viswerkers ter wereld.
Deze ontnesters zijn geintegreerd in twee high-speed productielijnen en plaatsen aluminium schalen in kartonnen verpakkingen.
Voor meer informatie, foto's en een video van deze systemen klik dan hier.


Ontnester drie-voudig