Switch to:

 

Nieuws

 
Spectaculaire presentatie AntiRoll roldempingsysteem
 
Luid applaus, vuurwerk en confetti begeleidden de officiële onthulling van het eerste AntiRoll stabilisatiesysteem vrijdag 12 september j.l. bij BurgEquipment in Oostburg, de productiepartner van AntiRoll.
 

 
Na intensieve engineering- en testfasen in samenwerking met onder meer  MARIN, TU Delft, TU Eindhoven, TNO, Brabant Engineering en Bosch Rexroth, is begin 2014 bij BrugEquimpent en zusterbedrijf BurgMetaal de productie gestart van het AntiRoll roldempingsysteem. Het eerste AntiRoll-systeem  liep begin september van de band en zal nu, na de feestelijk kennismaking met de markt, worden geïnstalleerd in de 37 meter Wim van der Valk Trawler ‘Vagabundus’. 
 
‘Wij zijn trots dat wij zo’n mooi en geavanceerd volledig Nederlands product voor de maritieme industrie mogen produceren. Het is een plezier om met de mensen achter AntiRoll, Arnold van Aken en Patrick Noor, te werken. Hun kennis en ervaring op het gebied van stabilisatoren is zeer groot. Dat geeft ons, maar ook de klant, veel vertrouwen. De reacties van de gasten na de presentatie waren overweldigd en veelbelovend.’ Aldus Piet van Burg, aandeelhouder AntiRoll en eigenaar BurgEquipment en BurgMetaal. 
 
AntiRoll, is een gepatenteerd roldempingsysteem speciaal ontwikkeld voor superjachten. Dankzij de unieke dubbelassige vinnen welke roteren tijdens het varen en een klappende beweging maken als het jacht stilligt, stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt zonder concessie te doen aan de prestatie in één van beide omstandigheden.De gebogen high aspect vinnen hebben tijdens het varen 50 tot 75% minder weerstand door het water dan traditionele vinnen hetgeen een positief effect heeft op de snelheid en het brandstofverbruik. Daarnaast heeft de klappende beweging van de vinnen een veel groter liftend effect dan vinnen die alleen roteren als het schip stilligt. Bovendien kunnen de vinnen tegen de romp, dan wel deels verzonken in de romp, worden weggedraaid met als gevolg dat het systeem ook geschikt is voor zeiljachten. AntiRoll maakt gebruik van een slimme hybride aandrijving waardoor het systeem  relatief weinig vermogen vraagt.
 
Voor meer informatie: www.antiroll.com
Voor meer foto's: http://www.dmsholland.com/presentatieantirollBurgmetaal wint PCO-prijs voor creatiefste ondernemer van Zeeland 2013!

Burgmetaal/Burgequipment genomineerd voor Prijs Creatief Ondernemerschap!

Op maandag 10 december 2012 werd bekend gemaakt dat Piet en Annet van Burg van de firma's Burgmetaal en Burgequipment zijn genomineerd voor de Prijs Creatief Ondernemerschap.
Deze prijs wordt uitgereikt door de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.
De prijs is een blijk van waardering voor en erkenning van het getoonde, creatieve ondernemerschap.
De te winnen prijs bestaat uit een kunstwerk en een oorkonde.

Naast Burgmetaal/Burgequipment zijn er nog twee kandidaten voor het winnen van deze prijs namelijk JMC Signmakers uit Bruinisse en Wiskerke Onions uit Kruiningen.

De prijs voor het Creatief Ondernemerschap zal uitgereikt worden op 14 januari 2013 bij de Timmerfabriek in Vlissingen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de KvK.

We hopen natuurlijk dat Burgmetaal en Burgequipment tijdens dit evenement de prijs in ontvangst mogen nemen!
 
Burgequipment | Expeditieweg 20 | 4501 WC Oostburg
Telefoon 0117 - 456 050 | Fax 0117 - 454 080 | info@burgequipment.nl